HARMÓNIA. ZDRAVIE. KRÁSA

Kto sme?

Mgr. Vanda Leláková
Volám sa Vanda Leláková. Viac ako tri roky pôsobím v oblasti relaxu, zdravia, krásy,...
Hyacinta Kandrová
Volám sa Hyacinta Kandrová. Venujem sa umeniu žiť v zdraví, radosti a kráse. Chápem, že v dnešnom...

Čokoláda na chudnutie? Svetový unikát!

10.05.2012 20:49

   

     Bonbón ráno, bonbón pred obedom a bonbón večer a zapiť čokoládovým shakom. Ešte ste nepočuli o čokoládovej diéte? Výsledky zaručené už po dvoch týždňoch!!

    Nie, nerobím si srandu. Nie je to ani nafúknutá reklamná kampaň. Dokonca ani žiaden zázrak. O účinkoch čokolády a kakaa ste už určite počuli. Že tomu veľmi neveríte? Ani sa nečudujem. Tiež som neverila, aj keď sa to počúva dobre. Zdravý rozum a skúsenosti s čokoládou nám však hovoria niečo iné. Už dievčatá v prvom ročníku vedia, že od čokolády sa priberá. Od čokolády, pod ktorou sa ohýbajú regály v supermartketoch určite áno. Nepriberá sa však od samotného kakaa z kakaového bôbu ale od tých všetkých „bonusových“ vecí, ktoré nám do čokolády pridávajú – tuk, sacharidy, éčka, konzervanty. Veď keď čokoláda pochádza od fialovej kravičky, uznajte, koľko skutočného kakaa v nej môže byť.
    O tejto takzvanej čokoláde sa ale nebavme. Predstavte si, že by existovala čokoláda, ktorá si zachováva všetky antioxidanty, ktoré majú kakaové bôby keď si ešte spokojne visia na kakaovníku. Predstavte si, že by sa nepražili, ale spracovávali sa za studena, takže by sa žiadne živiny „neupražili“. Alebo, že by sa z nich neodstraňovalo kakaové maslo, ktoré sa nahradí iným tukom. Skutočné kakaové maslo by sa nepredalo kozmetickej spoločnosti, ale do tela by ste ho dostali v kocke čokolády. Predstavte si, že by čokoláda mala skutočnú chuť a nemusela by byť umelo dosladzovaná. Nakoniec si predstavte, že v jednej kocke by bolo obsiahnutých toľko antioxidantov, ktoré zneškodnia také množstvo voľných radikálov (ktoré poškodzujú naše bunky), ktoré sa v nás usadí za jeden deň. Určite poznáte pocit, kedy si poviete: „dám si iba jednu, jedinú kocku. .. no tak dve .. no veď ešte jednu a potom už dosť.“ ..a zrazu vyhadzujete obal do koša. Tak si predstavte, že toto by sa vám už nestalo. Dali by ste si jeden bonbón, potom ešte jeden a možno aj tretí ale viac už nie. Vaše telo by malo toľko antioxidantov, flavonoidov, minerálnych látok (a tak ďalej a ďalej), že by ďalšie nepotrebovalo a povedalo by dosť.

    A teraz si predstavte, že by taká čokoláda skutočne existovala. Bola by vhodná pre alergikov (pretože alergie sú prejavom nedostatočnej odolnosti imunitného systému a antioxidanty tento systém posilňujú), bola by vhodná pre celiatikov (dokonca napomáha zlepšeniu celiakie, pretože pomáha regenerovať poškodené bunky), bola by vhodná pre diabetikov (okrem toho, že regeneruje bunky upravuje hladinu inzulínu) a pomáhala by pri regulácii krvného tlaku – pomáhala by predchádzať infarktu. Bola by veľmi nápomocná pri boji s nádorvými ochoreniami – podporuje činnosť imunitného systému, ničí voľné radikály a pomáha pri tvorbe nových – zdravých buniek. Bola by vhodná pri redukčných diétach – odkysľuje organizmus a vyrovnáva PH krvi. Ak by ste si dali bonbón pol hodiny pred jedlom, pripravíte žalúdok na trávenie, podporíte peristaltiku čriev a zasýti vás. Navyše shake s ovocím je ako náhrada jedla, ak to s diétou myslíte vážne.

    No, aby sme to skrátili, aj keď pokračovať by sa dalo ešte veľa – taká čokoláda existuje a oprávnene sa jej hovorí zdravá čokoláda, alebo tiež elixír života. O množstve testov, certifikátov a ocenení sa ani nebudem zmieňovať. Fakt, že je označená ako kosher produkt, myslím, hovorí za všetko.

 

    V závere už iba stručne spomeniem „objaviteľku“ tejto unikátnej čokolády – Jeanette Brooks. Brooksovci sú najväčšími výrobcami čokolády v Amerike. Jeanette, ako mnoho ďalších, však túto čokoládu nikdy jesť nemohla, pretože je diabetička. Jej celoživotným cieľom bolo objaviť spôsob spracovania kakaových bôbov tak, aby si túto pochúťku mohol dopriať každý. A to sa jej aj podarilo. Jedinečnú čokoládu vyrábanú patentovanou metódou navyše obohatila o ovocie Acai, ktoré je najväčším dostupným zdrojom antioxidantov a tak vznikla čokoláda Xocai.


    Už v dávnej minulosti bola čokoláda považovaná za nápoj bohov. Používala sa v šamanizme, na liečivé účely aj pri rituáloch. Potom čokoládu objavila „civilizácia“ a z nápoja bohov spravili produkt, ktorý značne prispieva k vzniku a šíreniu civilizačných chorôb.

 

    Zdravá a plnohodnotná čokoláda existuje! Či si ju vyberiete, alebo siahnete po tej na pultoch v predajniach je už len a len na vás.

Čo si myslíte o čokoládovej diéte?

Neboli nájdené žiadne príspevky.